Шейх Мохамед бин Рашид, който министър-председател и вицепрезидент на Обединените арабски

...
Шейх Мохамед бин Рашид, който министър-председател и вицепрезидент на Обединените арабски
Коментари Харесай

Шейх Мохамед бин Рашид се ваксинира срещу COVID-19

Шейх Мохамед бин Рашид, който министър-председател и вицепрезидент на Обединените арабски емирства, както и емир на Дубай, е получил ваксина та Covid-19, съгласно изявления в профилите му в Instagram и Twitter във вторник.

Той благодари на всички, които работят за създаването на ваксина за ковид а. Ето какво написа в мрежата:

" Докато получавам ваксина та Covid-19 през днешния ден. Пожелаваме на всички сигурност и доста здраве и се гордеем с нашите екипи, които са работили безмилостно, с цел да дават ваксина та в ОАЕ. Бъдещето постоянно ще бъде по-добро в ОАЕ. ", написатой.



Премиерът беше последната висша фигура в ОАЕ, която взе китайската ваксина Sinopharm. Страната беше хазаин на фаза 3, в която участваха 31 000 доброволци в Емирствата, Бахрейн и Йордания.

Сред тях са фронтови медицински служащи, висши чиновници и някои членове на кабинета.

През уикенда Мохамед Ал Гергауи, министър на кабинета и шейх Рашид бин Хумайд Ал Нуайми, президент на Футболната асоциация на ОАЕ и член на ръководещото семейство на Аджман, също получиха ваксина та.

Шейх Рашид съобщи, че чака с неспокойствие " успеха над вируса ".

Сред другите високопоставени водачи, получили ваксина та, бяха шейх Абдула бин Зайед, министър на външните работи и интернационалното съдействие и шейх Халид бин Мохамед бин Зайед, ръководител на Изпълнителния офис на Абу Даби.

Половин милион души са взели ваксина та Sinopharm

Резултатите от изследването Фаза-3 към момента не са прегледани, само че изследване от предишния месец за Фаза 1 и 2 сподели мощни резултати, в това число при хора на възраст над 60 години.

Проучванията на Фаза 1 и 2 на Sinopharm бяха извършени в Китай сред 29 април и 30 юли и в тях участваха над 600 здрави доброволци на възраст от 18 до 80 години.

В тези две етапи, ваксина та е предизвиквала антитела, които блокират вируса да заразява клетките, при всички доброволци в границите на 42 дни.

Тези на 60 и повече години са реагирали по-бавно и произвеждали по-малко антитела. По-младите участници откриха антитела в границите на 28 дни и ваксина та се понася добре при всички дози, съгласно изследването.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР